Saraloo

Eye on the prize

Publicerad 2017-05-10 20:30:04 i Allmänt, Nördigt, Skolan,

Med två veckor kvar till praktisk tenta och tre veckor kvar tills skriftlig tenta började jag känna pulsen. Åkte därför till skolan och satt och kollade på vävnadsprover i totalt 5 timmar (med mat- och amningspauser mellan) och har lite ont i ögonen som resultat. Vet inte om det är alkohol och annat som tar ut sin rätt, men det känns som att mitt minne har blivit sämre. Kanske alltid känns så när tenta närmar sig i och för sig hehe. Men det är väl bara att kämpa på. När kursen är över väntar en rolig junimånad att se fram emot: finbesök från Skåne, födelsedag, resa till Belgien och midsommar (Azaleas första!) och förhoppningsvis sol och bad om vädret skärper sig (haglade och snöade idag igen, i maj liksom). Nu är det dags att plugga lite mer immunologi innan jag somnar bredvid mitt lilla monster. 

Veganbebis

Publicerad 2017-05-09 19:33:41 i Allmänt, Azalea, Mat,

"Ät upp din hummus så får du broccoli sen." #whatveganparentssay


Hehe lite roligt är det att lillplutten gillar båda dom sakerna. Hoppas det håller i sig ett tag. Hon äter ju fortfarande inte överdrivet mycket men hon är ju väldigt intresserad och provar allt. Det sägs att kräsenhet hos barn först och främst är en överlevnadstaktik, men också att det är genetiskt. Jag var ju väldans kräsen när jag var liten, är väl i och för sig fortfarande rätt kräsen, beroende på hur man ser det. Mycket som jag inte gillar, som svamp, inlagda saker, fänkål, koriander, bl.a. är ju av vitt skilda anledningar, men man tänker ju inte så mycket på det när man lagar mat åt sig själv. En av fördelarna med BLW ska ju vara att barnen blir mindre kräsna såvi hoppas väl på det. BLW (baby led weaning) innebär ju att bebisen får lära sig äta själv från början, på sina villkor. Hon får testa olika konsistenser på mat istället för att det ska vara i puré, och hon får äta precis så mycket som hon vill istället för att vi ska mata och bestämma portionerna. Det betyder också att hon får av det vi äter (med några undantag) istället för speciell barnmat. Ibland är det lite läskigt om hon kväljs och hostar mycket, men hon har mycket mer kontroll nu än hon hade i början (för ca 2 månader sen) så vi vet att hon klarar att få upp maten om hon fått en för stor bit i svalget. Det är väldigt kul att se henne hålla på för hon verkar tycka att det är både gott och roligt. Favoriterna är hummus, broccoli, banan, clementin, torkad aprikos, bönbiffar, och mörk choklad som hon fick smaka lite hehe. 

Idag blev det två av favoriterna: ris med gröna linser kryddat med gurkmeja, koriander och kummin, broccoli och hummus. Enkelt då vi hade ris kvar från tidigare i veckan och broccolin var från frysen. Blev gott också! :)8 månader

Publicerad 2017-05-08 19:37:56 i Allmänt, Azalea,

Tänk att min lilla plutt har levt i två tredjedelar av ett år! Om 4 månader fyller hon 1 år. Eller ja, nu är hon ju faktiskt lite mer än 8 månader, men idag var vi på Bvc för 8 månaderskontroll. Berättade om allt som hänt sedan vi var där sist för två månader sen: hon sitter stadigt, hon sätter sig upp, hon ålar sig fram, hon kryper, hon ställer sig upp med stöd mot något, och hon har två tänder! Upp till fyra månader kändes det som att det inte riktigt hände så mycket, sen började hon vända på sig, sen var det rätt still ett tag till fram tills hon blev sex månader. Nu hoppas jag att det fortsätter gå framåt ett tag till, så hon inte ramlar så mycket som hon gör nu :( 


Hon har ju börjat äta också, men än så länge får hon inte i sig så mycket utan ammar mest fortfarande. Sen har hon ju kommit i en ny fas där det nästan bara är mamma som gäller, så mycket gos blir det för min del hehe ❤️ nästa gång vi ska dit är i juni när hon är 10 månader.

Om

Min profilbild

Sara

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela