Saraloo

Mr. Heartthrob <3

Publicerad 2011-02-25 19:31:12 i USA MF,

Veckan som gått har varit lång och stressig, hade två prov i tisdags som jag gjorde rätt så bra ifrån mig på, men det var mycket jobb. I onsdags var jag äntligen ute och sprang igen, i nästan en timma, sjukt skönt. Igaur var jag på en Mr. Heartthrob pageant haha, en sorority ordnade en skönhetstävling för de olika fraternities här, och min kompiZ John Henry var Delta Chi's representant. Det var kul men lite långtråkigt, och jag kom fram till att jag inte riktigt gillar fratkillar förutom de från Delta Chi, resten är bara störiga och obnoxious. Men ironiskt nog ska jag nog på en fratfest ikväll haha. John Henry vann tyvärr inte, men hans talang var definitivt mest originell; han visade hur man gör HLR på en människa, lite roligt :) Ska försöka hitta bilder och lägga upp så snart som möjligt.

Nu sitter jag och slöpluggar lite, funderar på att sova lite mer dock, så jag inte är trött ikväll för då äre PARTAJ! ;D

Omega 3

Publicerad 2011-02-24 22:52:06 i USA MF,

Tack vare min näringslära-kurs har jag utvecklat en hypotes. Idag gick vi igenom de olika fetterna som kroppen behöver, två av de essentiella fetterna är Omega 6 och Omega 3. De är två sorters fetter som är varandras motsats i princip, omega 3 hjälper med inflammationer, syn och tillväxt. Om man har för lite omega 3 så får man lätt torr hy, det var det här som fångade mitt intresse; jag har väldigt torr hy förutom i ansiktet. Jag började då fundera på om jag kanske har en brist på omega 3 (eftersom jag inte äter varken fisk eller valnötter).

Steg 2: När kroppen lider brist på nånting försöker den producera det själv, men omega 3 är essentiell = kroppen kan inte producera det och du måste få i dig det från mat. Men, kroppen kan producera andra typer av fett, så som talg. Har man en överproduktion av talg får man fet hy och fett hår.  Det är den produktionen som medicinen Roaccutan ska motverka - medicinen jag har tagit mot min akne. Anybody see where I'm going with this?

Steg 3: Hypotesen; jag har brist på omega 3 vilket resulterat i att min kropp producerat mer talg än den behöver för att uppväga för det, vilket resulterat i fett hår, fet hy, och till sist - akne.

Slutsats; om jag tar tillskott av omega 3 bör min akne mildras.

Det första jag gjorde var att googla det, och tro fan att folk säger att det funkar...

Jag ska därför åka och köpa det med en gång och testa min teori. Har jag rätt kommer jag bli så jävla glad och så jävla förbannad på samma gång; det betyder att jag äntligen hittat anledningen till min akne, men också att om jag bara ätit mera fisk skulle jag kunna undvikt flera år av ångest.Tänkte bara säga det... (ugglor i öronen gör dig smartare!)

Om

Min profilbild

Sara

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela