Saraloo

Kangaroo

Publicerad 2016-10-27 17:17:00 i Allmänt, Azalea,

Igår, den 26/10, blev Azalea 2 månader! Sån stor tjej :) Hon har blivit så himla stark, i armar och ben, men framförallt nacke och rygg. Många gånger när vi ammar i sängen eller soffan ligger hon på mage på min mage, och då blir det så tydligt att hon inte har några problem att hålla upp huvudet själv. Hon har hela tiden varit relativt stadig, men nu är det mer undantag än regel att hon liksom tappar styrkan. Imorgon är hon 9 veckor och ska flyga för första gången... Huuur ska detta gå hehe. Vi åker direkt flyg till Göteborg hela lilla familjen för att gå på Isabels dop på söndag. Är fett stressad och måste packa massa, vilket är stört omöjligt med en känguruunge på sig 24/7. Nu är hon visserligen i bärsjalen så jag har händerna fria, men att böja mig ner funkar inte och för många knäböj går mina knän inte med på.
 
 
 
Spara

Not today

Publicerad 2016-10-26 15:36:00 i Allmänt, ångest,

Idag är en sån dag då jag bara vill sitta i soffan alt. ligga i sängen och göra absokut ingenting produktivt - en så kallad veto-dag. Liten har en känslig mage, som fortfarande inte är fullt utvecklad, och hon bökar massor på grund av det. Hon knorrar, stånkar, gråter och rapar, hon väcker sig själv, mig, och många gånger Tim. I förrgår köpte därför Tim Minifom, ett läkemedel som bygger ihop små luftbubbor till större så att de är lättare att prutta ut. Jag gav henne det innan amningen under natten och hon sov! Från 22 till 04:30, sen 04:50 till 07. Super, kände vi. Jag fortsatte att ge under dagen igår, fram tills kl 22 drygt då hon kaskadspydde upp allt hon hade i magen. Tydligen en relativt vanlig biverkning. Jahopp. Till slut somnade hon iaf (runt 23) men vid 01 vaknade jag av att hon hulkade i sömnen. Det kom inget kräk då, men i en dryg timma låg jag på helspänn då hon fortsatte hulka med jämna mellanrum och jag kände hur hennes lilla mage drog ihop sig :( Sov till 04:30 igen då det var matdags, kunde inte lägga tillbaka henne i sin säng då hon var så orolig och bökade, så hon fick sova med mig i två timmar - vilket innebär att hon ligger i min armhåla, jag ligger still i den positionen och blir stel och fryser, samt inte sover lika djupt. Sen bökade och pruttade hon i 2 timmar. Har fått lite mer sömn sen dess, men gick inte upp och åt förrän 13 så var i princip döende, vågade inte ta upp henne för att jag kände mig så svag (pga hungrig). Så nu sitter vi här, i soffan, med filt, och gör ingenting. Stackars liten är ju också utmattad, hon sov ju också dåligt.
 
 
Spara

5 veckor

Publicerad 2016-10-06 13:52:59 i Allmänt, Azalea,

Åh. Min lilla tjej har den senaste veckan varit stressad och orolig, inte kunnat sova på dagarna så varit övertrött hela tiden och inte velat bli nedsatt mer än 2 minuter. I måndags fick Tim komma hem tidigare från jobbet för jag började få panik, har inte kunnat duscha eller laga mat eller ens äta under dagarna utan att ha en bebis som skriker i panik. Men idag! Idag var hon lite lugnare redan när hon vaknade, och lyckades somna i min famn efter att hon ammat (vilket inte gått senaste veckan) och en stund efter det kunde jag lägga henne i nästet och hon sov vidare! Nu har hon sovit i över en timma! Tidigare har hon varit vaken 2 timmar - sovit 2 - vaken 2 osv. Vid 5 veckor finns det tydligen en utvecklingsfas som bebisar går igenom, och då kan dom bli mer oroliga och gnälliga, men när dom har vant sig vid sin nya "medvetenhet" så blir dom gladare igen :) Så nu hoppas vi att hon får ha det lite lättare igen!
När det enda som funkar är att gå och amma.
 
När man måste hålla i lilla handen, för annars bara slåss och rivs man, och skriker på bröstet för man vill ju sova men det gåååår inte :(

Om

Min profilbild

Sara

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela