Saraloo

Weekday-vegan

Publicerad 2012-01-31 07:08:43 i USA MF,

Det är många som sagt till mig, att om man är vegetarian kan man inte vara kräsen. Så här långt (7½ år) har det funkat, men om jag nu vill bli dietist är det väl dags att lära sig äta det som är bra för kroppen. I min anatomi kurs kollar vi just nu på en film (Forks Over Knives), där de nämnde att hjärtattacker och liknande hjärt-, kärlsjukdomar bara inträffar pga kolesterol - som bara finns i animaliska produkter. Gissa vad som hände i min hjärna då? :) Haha. Jo, förstås vill ju jag undvika kolesterol. MEN jag har alltid sagt att jag inte ska bli vegan, för att jag inte hade haft något kvar att äta. Därför har jag nu ett litet projekt, för att se hur svårt det egentligen hade varit att blir vegan, och för att lära mig äta lite mer varierat; weekday-vegan. Det betyder alltså att jag bara äter mjölk- och äggprodukter på helger, och äter vegan mat under veckorna. (Bli inte allt för rädda nu därhemma ;)) Vi får se hur långt det håller, men idag, idag gick det väldigt bra!Couscous, grillade grönsaker (morot, röd och vit sötpotatis, brysselkål), sweet chilisås, och hummus! I pitabröd :)

Fy tusan vad gott omnomnom. Nu måste jag äta upp, imorn har jag massa skola, AGS möte när jag måste prata om mina event, och måste skriva ett CV! Så pusspåer såhörsvi.

Schysst liv :)

Publicerad 2012-01-30 06:14:47 i USA MF,

Vad jag gjorde idag:
Vad jag gjorde igår:Vad jag gjorde härom veckan:Vad jag gjorde i jul:Vad jag gjorde veckan innan jul:Pest eller kolera

Publicerad 2012-01-26 03:53:54 i USA MF,

Ska göra middag alldeles strax, tänkte bara dela med mig om lite tankar som precis dök upp. I höst är det presidentval igen, Obama är en av kandidaterna på Demokraternas sida och den andra är Terry som är emot aborter och LGBT rättigheter. På Republikanernas sida har vi tre framstående kandidater; Newt Gingrich som vill kommersialisera rymdfärder och etablera en permanent bas på månen innan 2020, Rick Santorum som är emot abort men för dödsstraff, och till sist har vi Mitt Romney som är mormon - den religion som tycker att svarta inte ska ha några rättigheter, att kvinnor inte ska göra nåt annat än att laga mat och ta hand om barn, och att du måste betala pengar för att komma in i himlen. Det låter väl bra?

Kort och gott; blir inte Obama omvald kommer jag aldrig sätta foten i detta Gudsförgätna land igen.

:)

PS. Mormoner tror också på att man kan döpa människor efter de dött; ca 2 millioner döda personer är numera mormoner. Bl a Buddha, katolska påvar, William Shakespeare, Joan of Arc, Elvis Presley, Obamas mamma, och Jesus. Och en massa judar som dog under förintelsen, t o m Anne Frank.

Om

Min profilbild

Sara

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela